Välkommen till Fotoeventet 2017

1-2 April Kulturens Hus i Ljungskile

Inspirerande fotoutställning och bildvisningar

— Utvalda bilder från utställare —

Christer Larsson

Natt/kvällsfoto Göteborg

Claes Thorberntsson

Landskap (Fine Art)

Peter Muld

Natur / Wildlife

Fredrik Blomqwist

Undervattensfoto

Eva Wistemar

Dans/action

Pia Hagmar

Författare ”Smartast i stallet – Svante 1”

Bengt Öberg

Landskap/abstrakt/street/porträtt

Olle Jonsson

Gatufoto/arkitektur

Anders Magnor

Natur

Pontus Söderman

Landskap/Natur

Caisa Borg

Konsertfoto

Agneta Dellefors

Gatufoto

Lenny Johansson

 ”Jakten på de vilda”

David Bylund

Flygfoto

Björn Albinsson

”Fånga ögonblicket”

Viktor Sundberg

”Milstolpar – min fotografiska utveckling”

Christer Larsson

Natt/kvällsfoto Göteborg

Claes Thorberntsson

Landskap (Fine Art)

Peter Muld

Natur / Wildlife

Fredrik Blomqwist

Undervattensfoto

Eva Wistemar

Dans/action

Pia Hagmar

Författare ”Smartast i stallet – Svante 1”

Bengt Öberg

Landskap/abstrakt/street/porträtt

Olle Jonsson

Gatufoto/arkitektur

Anders Magnor

Natur

Pontus Söderman

Landskap/Natur

Caisa Borg

Konsertfoto

Agneta Dellefors

Gatufoto

Lenny Johansson

 ”Jakten på de vilda”

David Bylund

Flygfoto

Björn Albinsson

”Fånga ögonblicket”

Viktor Sundberg

”Milstolpar – min fotografiska utveckling”

— Välkommen till Fotoeventet —

1-2 April Kulturens Hus i Ljungskile
1 April gästföreläsare på Folkhögskolan

14 st fotografer ställer ut samt 5 av dom kommer att ha bildvisning under söndagen och berätta om sitt fotograferande. En fotograf kommer att ha ett bildspel. Tider för detta hittar ni under respektive fotograf. Tanken är att det kommer att vara en variation av bilder så att det täcker flera intressen. Utställningen kommer att gå i inspirationens tecken och passa för alla vare sig du är fotograf eller inte. Den kända författaren Pia Hagmar kommer att deltaga med sitt senaste bokprojekt om shetlandsponnyn Svante där Bengt Öberg tagit bilderna. Ingela Nilsson ”Holgerböckerna” gästar oss på lördagen med olika böcker ur Holgerserien. Böcker kommer att finnas till försäljning och signering från båda författarna.

– Hjärtligt välkomna! –

Qpix (fotolab i Göteborg) kommer att ha en plats där ni kan klämma och titta på olika papper och förhoppningsvis kommer någon representant att närvara och svara på era frågor kring utskrifter. Är ni nyfikna på hur reflexionsfritt glas ser ut och upplevs så har ni chans att se detta här.

Maggans Foto från Uddevalla kommer att ha med sig kameror och objektiv i olika prisklasser. En ambassadör från Panasonic medverkar och visar deras nya flaggskepp Panasonic GH5.

Passa på att ställa frågor till alla kunniga fotografer om kameror och utrustning, tekniska spörsmål, utskrifter och papperstyper, inramningar ja allt ni kan tänka er. Det finns inga frågor som är för små eller för dumma.

Då det finns risk att det blir ett stort tryck på lördagens bildvisningar på Folkhögskolan finns det möjlighet att förhandsboka. Bokningen sker via formuläret längst ner på sidan. Bildvisningarna på lördag kostar 50 kr styck (Pia Hagmar gratis). Om ni köper biljett till alla 4 kostar det 150 kr totalt. Försäljning av icke förhandsbokade biljetter startar 15 min innan respektive bildvisning.
Inträde till bildvisningarna på söndag är gratis. Vi bjuder på kaffe och tilltugg.

Öppettider för eventet är:

Lördag 1/4 – söndag 2/4 10-18
Måndag 3/4 – torsdag 7/4 17-20
Lördag 8/4 12-18
Söndag 9/4 12-16

Fritt inträde till allt på kulturens hus!

— Föreläsare under lördagen —

Biosalen på Ljungskile Folkhögskola.
Förbokning nedan eller köp biljett på plats

Lenny Johansson / N ”Jakten på de vilda”

Kl 12:00
Lenny är född 1957 och har fotograferat i 12 år. Fotograferingen har för Lenny blivit en livsstil och upptar en stor del av hans lediga tid. Till vardags driver Lenny en mekanisk verkstad. Han har haft ett antal separata utställningar och är en efterfrågad föredragshållare. Lenny är medlem i Naturfotograferna och Vårgårda fotoklubb vilken är Nordens största naturfotoklubb.

Viktor Sundberg / N ”Milstolpar – min fotografiska utveckling”

Kl 13:00
Viktor är född 1977 i Echuca, Australien och uppväxt i både England och Sverige. Förutom att arbeta med uppdragsfotografering brinner Viktor för att lära ut foto och har hållit egna fotokurser i över 15 år. Fokusområden inom naturfotografi är landskap och fåglar. Landskapen växlar mellan dramatik och fridfullhet och samspelar ofta med vatten. Fågelbilderna fångar en känsla snarare än att dokumentera. Dessutom fotograferar han ett antal bröllop per år. Viktor är medlem i Naturfotograferna och PhotoNatura och har givit ut 2 böcker – Fotoskolan 1 och 2

Björn Albinson ”Fånga ögonblicket”

Kl 14:30
Björn är född 1965 och har fotograferat sen tidiga tonår. Han arbetar som miljö och kvalitetsrevisor och sitter även i miljöskyddsnämnden i Alingsås. Eftersom Björn har lite pippi på fåglar så kan vi vänta oss en och annan bild på våra flygande vänner. Fåglarna kommer blandas med bilder på makro, djur och landskap från bl.a Thailand, Fuerteventura, USA, Falklandsöarna, Antarktis, Island, Norge och Sverige. Björn är medlem i Vårgårda fotoklubb och hade nyligen ett stort repotage i Camera Natura.

Lisa Gustafsson ”Närvarande foto”

Kl 15:30
Lisa bor i Lysekil där hon arbetar som förskolelärare och använder sin mobil för sitt bildskapande. Fotointresset har alltid funnits där men de senaste åren har fotograferingen upptagit allt mer av hennes tid. Hon fotograferar för att må bra och ska berätta hur man kan använda fotograferandet i ett hälsofrämjande perspektiv, som en sorts ”mindfulnessfotografering”. Hennes ingång är att när man har stressrelaterad ohälsa är förmågor som att kunna fokusera, känna uthållighet och närvaro i nuet utmärkta att träna genom det här bildskapandet. Lisa har arbetat på Kodak tidigare och har tittat mycket på bilder innan hon själv började skapa.

— Utställare lördag & söndag —

Kulturens hus
Utställning och bildvisningar gratis.

Eva Wistemar – Dans/action

Bildvisning 2/4 kl 11:00
Eva började fotografera 2012 och i början var det mest natur och macro. Med tiden har motiven ändrats för att nu oftast vara människor och djur i olika konstellationer och situationer. Förutom att fotografera arbetar Eva som sjuksköterska vilket är till stor fördel i sin relation med människor. Under bildvisningen kommer ni att få följa med på hennes resa från när hon tog sin allra första bild.Hon har haft en del utställningar och bildvisningar och är just nu aktuell med en utställning på Anhörigcentralen i Uddevalla. 2014 vann Eva Bohuscoast photochallenge och 2016 vann hon Fotosidan Masters. Eva var även en av domarna i västsvenska expo 2017.

Hemsida – www.wistemar.com

Fredrik Blomqwist – Undervattensfoto

Bildvisning 2/4 kl 12:00
Fredrik Blomqwist är en 45-årig fotograf som bor i Mölnlycke och har fötterna helst i ett par simfenor. Han började fotografera under vattnet 2006 och har efter detta varit hans största passion. De fyra barnen får ofta agera motiv, men även natur och landskap fastnar på hans lins. Fredrik har deltagit i svenska mästerskapen i UV-foto och har medalj i nordiska mästerskapen i UV-foto.

Olle Jonsson – Gatufoto/arkitektur

Bildspel 2/4 kl 13:00
Gatufoto/människor i urbana miljöer
Olle har fotograferat sedan 1976, då mest dokumentärt från uppväxtstaden Lidköping med dess stadsmiljöer och människor. Utöver fotograferandet arbetar han som arkitekt i egen firma. I fotograferandet vill han undersöka och visa gränssnittet människan och den fysiska miljön.

Bengt Öberg – Landskap/street/porträtt

Bildvisning 2/4 kl 14:00
Bengt har arbetat som pressfotograf. Först på Aftonbladet och sedan GT i Göteborg. De senaste 30 åren på Bohusläningen i Uddevalla. Eftersom han i sitt dagliga värv mest fotograferat människor i en eller annan situation har han, åtminstone tillfälligt, hamnat i en period där han dras till natur och landskapsfotografering. En kontrast till det mer hektiska nyhetsfotograferandet

Hemsida – www.bengtobergfineart.com

Peter Muld – Natur/Wildlife

Bildvisning 2/4 kl 15:00
Peter började fotografera 2012 och fastnade för det direkt. Ganska snart blev han en hängiven fotograf och fotograferar nu allt från bröllop, natur, porträtt och artister. Han är även anlitad till olika event och företag för både reklamfoto och produkter. Det som ligger honom närmast hjärtat är ändå naturfotografering och då helst djur. Han är född 1970 och uppväxt i Ljungskile och har därmed det fantastiska Bredfjället som sin hemma-arena. Bilderna som ställs ut är tagna i Thailand, Kroatien och på olika platser i Sverige. Han kommer även att ställa ut på Riksfotoutställningen på Bohusläns museum i Uddevalla i maj 2017, och ett par ställen i Ljungskile under våren och sommaren.

Hemsida – www.petermuldphotography.com

Anders Wester – Göteborgsbilder

Bildvisning 2/4 kl 16:00
Anders har alltid varit intresserad av foto då hans pappa alltid bar med sig sin kamera när han växte upp på 70-talet. Han skaffade sig sin första digitala systemkamera 2007 och fastnade direkt för detta med fotografering. Det var för några år sedan när Anders började leta efter bilder över Göteborg som han insåg att det fanns en marknad över Göteborgsbilder. Sagt och gjort, under ett par år han har nu byggt upp en fotoverksamhet med en gedigen portfölj. Han är även nere i Paris ett par gånger om året då efterfrågan av Parisbilder ökar. Anders bilder säljs till inredningsbutiker, reklambyråer, företag, hotell och privatpersoner. Han driver sedan några år ett flertal sajter och finns även på Facebook under Göteborg i Foto.

Hemsidor – www.goteborgsfotografier.com
www.parisfeelings.com

Anders Magnor – Natur

Anders Magnor, född och uppvuxen i Uddevalla. Jobbar till vardags som långtradarchaufför sedan drygt 20 år. Han tycker mycket om att vistas i naturen och då föll det sig tidigt naturligt med fotografering. Men framför allt de senaste 10 åren har intresset blivit mer påtagligt. Vatten är ett element som ofta finns med i Anders bilder, han dras till vågor och forsar, allt vatten som rör sig.

Hemsida – www.magnorphoto.se

Pontus Söderman – Landskap/Natur

Pontus Söderman är född 64 och fick sitt fotointresse tidigt från sin pappa som var fotograf på tv i Göteborg. Pontus har i unga år arbetat på landet som ”bonddräng” och just den miljön finns gärna med på hans bilder. Nu bor Pontus på Tjörn sedan några år och då blir gärna motiven skärgården. Sport och action är någon som han också tycker är roligt att fotografera. Pontus driver PIXLPROS som Redigerar, printar och monterar dina bästa bilder.

Hemsida www.pixlpros.se

Caisa Borg – Konsertfoto

Caisa Borg 1966, uppvuxen i Uddevalla och Sotenäs (intill Nordens Ark). Har alltid varit en kreativ person, den konstnärliga ådran yttrade sig först genom teckning och akvarell som senare blev foto. 2008 köpte Caisa sin första systemkamera, gick en kvällskurs hos Bengt Öberg och lärde sig allt om bländare och slutartider. Sedan dess har hon varit fast. Det viktigaste är att aldrig sluta experimentera, testa och vara nyfiken. Hon fotar gärna musik, men trivs lika bra i naturen som att fota kvällsbilder i stadsmiljö. Har även blivit anlitad till bröllop och barnfotografering. Arbetar till vardags med lön/ekonomi och administration.

Agneta Dellefors Rydén – Gatufoto

Agneta bor i Mölnlycke och arbetar på bank. Hennes stora fritidsintresse är fotografering. Fotograferingen har funnits med henne sen tonåren, men det digitala fotandet kom igång på allvar 2010, då hon gick med i Mölnlycke fotoklubb. Det blev mycket naturfoto med långa slutartider och macro, men sedan ett par år tillbaka brinner hon främst för gatufoto. Agneta försöker fånga det naturliga skådespelet som sker på våra gator och torg och som annars bara passerar utan att vi märker det. För henne känns det också viktigt att föreviga kläder, frisyrer och miljöer till eftervärlden. Agneta har haft några utställningar, senast för ett år sen på Scandnavian Photo i Mölndal, som just handlade om gatufoto, med människor i urbana miljöer från olika städer i världen.

Hemsida – www.dellefors.com

Claes Thorberntsson – Landskap (Fine Art)

Claes bor och är uppväxt i Uddevalla, är en naturmänniska och brinner för vistelse i skog och mark. Han gillar även fjällvandring och har bland annat vandrat Jotunheimen runt och även fotograferat i länder så som Norge, Island och Skottland. Claes är specialist på kust- och landskapsfotografering. Han fotograferar även porträtt, bröllop samt företagsuppdrag. Claes har fått mängder av bilder publicerade på nationella och internationella sajter och har även haft bilder på Galleri Kontrast i Stockholm. Han vann dessutom ”årets mästarbild 2014″ med en landskapsbild från Island. Claes håller även bildvisningar på fotoklubbar. Det har blivit en del publiceringar i fototidningar genom åren, med 10 sidor i ansedda tidskriften Camera Natura som absoluta höjdpunkt. Claes har även en bild med i 1x.com´s bok ”Vision 2016”. Förutom foto är mat, dryck och familj de största passionerna. Claes använder kameror från Nikon

Hemsida – www.ctphoto.se

Anette Juhlin – Natur/porträtt

Anette Juhlin har arbetat som porträttfotograf sedan 2006. Hennes första studio var i Ljungskile, 2009 tog hon över den anrika Ateljé Karlheden i Uddevalla. Idag fotograferar Anette mest utomhus i Ljungskile då hon inte har studion kvar men den finns att tillgå I Uddevalla. Tyvärr blir det inte så mycket tid och inspiration över för egna projekt då hon arbetar med att driva en verksamhet 5 dagar i veckan men när lusten faller på och hon har tid så kopplar hon av med att bla fotografera blommor och även lek med porträttbilder som bas.

Christer Larsson – Natt/kvällsfoto Göteborg

Christer är född 1965 och har fotograferat sedan tonåren. Han växte upp på landet utanför Kungälv så natur, skog och hav blev tidigt ett naturligt inslag i hans liv. De första åren var fotograferingen mest ett sätt att fånga upplevelser och minnen vid skidåkning, kajakpaddling och andra sportaktiviteter. Han fotograferar mycket natur och makro och utöver sport ligger natt&kvällsfotografering honom varmt om hjärtat. Han har hittills haft 7 st fotoutställningar . Har även vunnit fototävlingar på nätet och varit publicerad i tidningar.

Hemsida – knatteproduktion.se

David Bylund – Flygfoto

Pia Hagmar – Författare ”Smartast i stallet – Svante 1”

Kl 14:00 lördag
Efter 25 år som författare och 75 böcker infinner sig ju en viss rutin. Men just idag släpps första boken i en ny bokserie – om shetlandsponnyn Svante – och den har kommit till på ett helt nytt sätt. Här är det Pias partners foton som har inspirerat henne att skriva, inte som det brukar vara att texten skrivs först och illustreras i efterhand. Så hon tänker prata lite om hur text och bild kan inspirera varandra.

Hemsida – www.wahlstroms.se

Ingela Nilsson – Författare/fotograf ”Holgerböckerna”

Försäljning och signering av Holgerböckerna.
Efter ett långt arbetsliv som kurator och terapeut har Ingela Nilsson nu hittat nya arbetsuppgifter i böckernas värld. Hon både fotograferar och skriver om barnboksfiguren Holger. En västkustkille som gillar äventyr med farfar och sina kompisar. Böckerna berättar på ett roande, pedagogiskt och kunskapshöjande sätt om fakta kring ett tema och är fyllda med fotografer från de olika äventyren. Att sätta samman text med bilder ur autentiska miljöer skapar ett annorlunda och spännande uttryckssätt att berätta barnböcker. Hon kommer att berätta lite om bildens betydelse för texten men vikten av att ge barn möjlighet att uttrycka sina tankar och känslor i ord och bild. Ingela är aktuell med en samlingsutställning på Torreby slott i Munkedal samt på Hallmans bokhandel i Uddevalla.

Hemsida – www.holgersidan.se

— Kontakt & bokning —

Här bokar du din föreläsning. Bokningen har gått igenom när du har fått bekräftelsemail från oss.
Betalning för biljetterna sker vid insläppet. Ej kortbetalning, endast kontanter eller Swish.

Kontakt

Eva Wistemar

0706-59 81 88

Peter Muld

0706-02 98 49

Mail

info@fotoeventet.se

Bokningen via hemsidan är nu stängd.
Vill du köpa biljetter kommer det att finnas möjlighet att göra detta inför varje föreläsare på Folkhögskolan under lördagen.

Välkomna!

I samarbete med:

Uddevalla Turism

Maggans Foto Uddevalla

Qpix

Coop forum Torp

Kultur och fritidsnämnden

Uddevalla Fotoklubb

J-Reklam

Ljungskile Blommor